Aquest 8M posem al centre les cures com a pilar essencial de la vida i denunciem la seva precarització i explotació per part del sistema econòmic i polític. La cura, remunerada i no remunerada, és un eix fonamental de desigualtat social i de gènere. Com a feministes interseccionals defensem el dret a triar com volem cuidar i ser cuidades en condicions dignes, sense discriminació ni explotació. Exigim corresponsabilitat per part dels homes, de les administracions i del conjunt de la societat, perquè les cures són un dret col·lectiu i una responsabilitat social i no el treball individual exigit a les dones.

A més reivindiquem les cures del planeta perquè el mateix sistema que explota les nostres vides, esprem i destrueix la terra. L’extractivisme i l’espoli dels recursos naturals per part de corporacions transnacionals estan devastant territoris, posant en risc la vida de comunitats senceres i col·lapsant els ecosistemes. Aquest model de globalització, sostingut pel colonialisme i el capitalisme global patriarcal amb valors de masculinitat hegemònica, perpetua la violència contra els pobles i els seus territoris, condemnant milions de persones a la migració forçada.

Les cures continuen sent invisibilitzades i infravalorades pel sistema capitalista cisheteropatriarcal, capacitista, edatista, adultocentrista, racista i colonial. Aquest sistema explota les que tenim cura de la vida, ens deshumanitza i ens separa en cuidadores i cuidades, en una opressió conjunta que obvia que som éssers socialment interdependents i biològicament ecodependents. El conjunt de les opressions que el sistema genera a l’àmbit de les cures és una estratègia de control social que ens vol mantenir subjectes a una organització que beneficia el mercat i el capital per sobre de la vida, de totes les vides.

Per què les dones hem de sostenir individualment, de forma obligatòria i sense suports les cures familiars?

Per què el sector laboral de les cures és un sector feminitzat i precaritzat, amb condicions laborals inferiors a la de la resta de sectors?

Què fem perquè dones, dissidents de gènere i homes siguin corresponsables en les cures?

Què fan les administracions amb els nostres impostos en tant que corresponsables per assegurar vides dignes a totes les persones?

Com s’asseguren les condicions d’autonomia per a totes les persones amb necessitats de suports específics, que som tota la població en la nostra vulnerabilitat, en comptes de veure- les/veure’ns només com a receptores passives d’un servei?

Per què l’Estat i les administracions públiques externalitzen les seves responsabilitats en serveis essencials, subcontractant empreses que guanyen molts diners a costa de retallar menjar, medicines i salaris i condicions laborals?

Què vol dir reduir costos quan està en joc el dret a una vida digna?

On és el sistema públic de cures blindat per llei i amb un finançament suficient que garanteixi el dret a tenir-les de totes les persones?

Per què les oligarquies econòmiques dicten l’agenda política mentre el nostre planeta es va degradant de forma accelerada, amb conseqüències nefastes per a les poblacions més vulnerabilitzades i per al futur de tota la humanitat?

Que la precarització de les cures, de la qual són responsables les elits polítiques i econòmiques, afecta tots els nivells i àmbits socials, devalua els serveis teòricament públics, mercantilitza les necessitats bàsiques amb polítiques neoliberals i impacta en l’exercici dels Drets Humans.

Denunciem la dicotomia entre producció de bens i reproducció de la vida. L’economia no es pot reduir als mercats i als intercanvis monetaris perquè les cures no són una qüestió individual o privada sinó una problemàtica estructural que sosté el conjunt de la societat.

Per garantir els privilegis d’uns pocs, s’ajusta un mercat amb càrregues de treball desproporcionades, amb sous clarament inferiors al valor real de la feina malgrat els sucosos dividends de la patronal. Alhora no es reconeixen ni s’atenen les malalties laborals derivades de les condicions inadequades. Això té un impacte directe en les dones, que arriben a la jubilació amb pensions més baixes com a conseqüència de vides laborals marcades per la precarietat i la discriminació salarial.

Denunciem les condicions laborals abusives de totes les treballadores de l’àmbit de les cures:

L’explotació ferotge de les migrades dedicades al treball de la llar i de les cures, especialment d’aquelles a qui l’administració nega papers, a les “internes”, en condicions d’esclavatge.

Cambreres d’hotel, treballadores del SAD (Servei d’Atenció Domiciliària), treballadores de les residències, assistents personals, auxiliars clíniques, llevadores, infermeres i tota la resta de treballadores de les cures.

Denunciem la invisibilització de les que cuiden en els marges – mares, amigues, veïnes, parelles- estigmatitzades per la societat. Elles són dones cis, trans i no binàries, usuàries de drogues, treballadores sexuals, amb diagnòstic de salut mental, migrants, sense llar i sense lloc on viure-hi.

Denunciem la situació de les dones anònimes dedicades a la cura informal, que som totes nosaltres.

Denunciem que no s’activen els suports necessaris per al desgast físic i emocional a què estan sotmeses les mares que sostenen les discapacitats, la manca de drets i recursos per maternar de forma digna, el no reconeixement dels drets de les pensionistes que han passat la seva vida cuidant i arriben a grans empobrides i sense garantia de rebre les cures que necessiten.

Denunciem la privatització, l’infrafinançament i la manca d’atenció adequada a les residències per a persones grans i a les institucions per a grans dependents, concebudes com a pàrquings deshumanitzats.

Denunciem la violència institucional de la DGAIA que, sota pretext de protecció, retira la custòdia d’infants i adolescents a mares (sobretot migrades), a les quals el mateix sistema capitalista, patriarcal, racista i colonial condemna a la precarietat. Aquesta és una expressió més de la violència institucional de gènere, que, lluny de garantir drets, perpètua les violències masclistes en totes les seves formes.

Denunciem la manca de recursos a l’atenció primària en sanitat i també al sistema educatiu.

Denunciem l’Estat i totes les administracions públiques per desistiment de les seves responsabilitats en relació a les cures i qüestionem en la seva totalitat el model de provisió de cures.

Denunciem la barbàrie i la destrucció imperialista a molts països del món, amb guerres i genocidis per la conquesta de territoris i recursos naturals. Denunciem l’ecocidi i el canvi climàtic com a formes de violència neocolonial, que afecten especialment dones, pobles originaris i comunitats empobrides a causa de l’espoli.

Denunciem la militarització de les nostres societats. Les guerres arrasen territoris, destrueixen comunitats i perpetuen les violències estructurals, que impacten especialment contra les dones i les nenes.

  • Exigim el reconeixement i dignificació del treball de cura, remunerat i no remunerat.
  • La derogació de la Llei d’Estrangeria, racista i colonial, perquè condemna milers de persones migrades a la irregularitat, l’explotació laboral i la vulneració dels seus drets bàsics. Cal garantir drets i acabar amb la violència institucional que suposa l’actual legislació migratòria.
  • Exigim justícia a tots els municipis, inclòs el de Barcelona, i que respectin el dret d’inscriure’s al padró que per llei tenen totes les persones per poder així accedir als drets bàsics.
  • Exigim la regularització i la regulació de les condicions laborals de les treballadores de la llar i de les cures, la seva incorporació al sistema general de la Seguretat Social i que comptin amb els mateixos drets que la resta: contractes dignes, jornades laborals correctament registrades i remunerades, jubilacions i salaris justos, accés universal a la prestació d’atur amb retroactivitat, inspeccions i fiscalitzacions de treball a qui dona ocupació i reconeixement sense traves dels accidents i malalties laborals.
  • Exigim no dilatar més el curs de la ILP Regularización Ya i la seva aprovació al Congrés. Exigim el tancament dels CIEs, que són presons per a persones migrades en irregularitat administrativa, amb especial crueltat vers les mares en la separació de les seves filles i fills. I exigim desmuntar el nou Pacte Europeu de Migracions i Asil perquè atempta contra la dignitat i els Drets Humans, estigmatitza les persones obligades a migrar i causa la mort de milers en fronteres militaritzades i externalitzades a països tercers.
  • Exigim la derogació de les reformes de pensions que perpetuen la discriminació i condemnen les dones a allargar la seva vida laboral per compensar les llacunes de cotització. Aquestes llacunes són el resultat de la precarietat en el sector de les cures i el treball de la llar, àmbits essencials però històricament infravalorats i desprotegits.
  • Exigim posar fi a la discriminació que pateixen les treballadores sense papers en l’economia submergida, especialment les “internes”, i l’accés universal als serveis públics per garantir el dret a la salut i a l’habitatge perquè deixi de ser un privilegi per a qui pot pagar.
  • Exigim a l’Estat que assumeixi la seva responsabilitat dotant de més recursos per a la assistència, ajudes econòmiques directes i serveis adaptats per atendre les necessitats de totes les persones.
  • Drets per a les persones que reben cures, perquè siguin tractades des de l’autodeterminació i no des de la dependència assistencialista. Les cures han de garantir vides dignes i no ser un negoci.
  • Exigim posar fi a la violència obstètrica i garantir tots els drets sexuals i reproductius: dret a l’avortament lliure i gratuït i a la maternitat lliure, respectada i desitjada.
  • Polítiques públiques efectives contra la privatització sanitària i la precarització de l’atenció primària, per garantir una sanitat universal i accessible per a totes.
  • Redistribució de les cures, a través de models de corresponsabilitat comunitària. No volem que la resposta a la crisi de les cures sigui la mercantilització neoliberal: defensem xarxes de suport mutu, iniciatives col·lectives i avançar cap a un model públic-comunitari.
  • Exigim polítiques reals contra el canvi climàtic, la fi del robatori i l’explotació de recursos del sud global, la fi de l’estratègia de simular un compromís ecològic amb el greenwashing mentre es mantenen pràctiques destructives que ofeguen les economies locals respectuoses amb el medi ambient.
  • Exigim la protecció dels ecosistemes i l’aplicació de models agroecològics que garanteixin la sobirania alimentària, la reducció del consum energètic i la fi del neocolonialisme ecològic.
  • Exigim la fi de totes les guerres i persecucions perquè totes atempten contra la vida.

Que l’explotació laboral, l’espoli dels recursos naturals i la violació dels Drets Humans en les cures de les persones i del planeta són formes de violència estructural del sistema capitalista cisheteropatriarcal racista, capacitista i colonial.

Que les cures són un dret essencial i col·lectiu, constitueixen la base que sosté la vida i han ser reconegudes, redistribuïdes i garantides per a tota la societat.

La justícia climàtica, social i feminista són indestriables i han d’anar de la mà en qualsevol política pública. No acceptem un futur de devastació i migracions forçades. Defensem models de vida arrelats en la sostenibilitat, la sobirania alimentària i la justícia climàtica amb perspectiva de gènere, impulsats per les lluites de les dones a tot el món i el lideratge de les comunitats que protegeixen els territoris. No acceptem pedaços, exigim un canvi estructural.

Acció Feminista d’Andorra

Acció Social del Camp

Aliança contra la Pobresa Energètica

Almena cooperativa feminista

Assemblea Feminista UB

Associació Atzavara-arrels

Associació Dones Juristes

Associació Dhides, Dones i Homes per la Igualtat

Associació de Drets Sexuals i Reproductius

Associació Hèlia

Associació més que cures

Associació Migress

Associació Socioeducativa Tu Tries

Ateneu Candela

AUP (Alternativa d’Unitat Popular) Rubí

Biblioteca Popular A descolonizar, hermanes

Bidó de nou barris Ateneu popular 9barris

Bloque anticolonial de Barcelona

Bollos en Teoría

Ca la Dona

Casa da Gente Brasil/Catalunya

Casal Popular Tres Voltes Rebel (Nou Barris);Casal Popular Tres Voltes Rebel (Nou Barris)

Catalunya en Comú

Celobert arquitectura, enginyeria i urbanisme SCCL

Cercle d’economies feministes

Comissió Economies Feministes – XES

Consell d’Associacions de Barcelona

Cooperativa Avancem Santa Clara

La ciutat invisible SCCL

CGT

Coalició Prou Complicitat amb Israels (CPCI)

Col.lectiu El Punt R

Comité 8M Fort Pienc-Poblet-Dreta Eixample

Coordinadora de Familiars de residència 5+1

Coral Performance #MeToo (Dona Cançó)

Dignitat SIEs

Dona Beat

Dones x Dones

La Duvella. Associació per l’habitatge cooperatiu

Ecologistes en Acció de Catalunya

+Educació Cooperativa

Endavat OSAN

Escola Lliure el Sol

Entrepobles

Escoleta transfeminista de Synusia Llibreria associativa

FAVB Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona

Lafede.cat – Organitzacions per a la Justícia Global

Feministes Autoconvocades per Nicaragua/Barcelona

Feministes de Gràcia

Feministes per la Independència

Fil a l’agulla

Fundació SERGI

Furia mexicana

Grup de Coeducació de Ca la Dona

GT Educació feminista de Rosa Sensat

Grup de Suport “Con vos”

IAC Intersindical

La colla cuidadora

La intersindical

La Independent

La Sal

Lluita internacionalista

Ludik Concilia

Marea Blanca de Catalunya

Marea pensionista de Catalunya

Metzineres

Mujeres migrantes diversas

Mujeres Palante

Novembre Feminista

Nucli del Partit dels Treballadors i Treballadores de Barcelona (Brasil)

Observatori del Deute en la Globalització

Oxfam Intermón

Pah de Reus

PETRA Maternitats Feministes

Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya (PAAC)

Plataforma Desmilitaritzem l’Educació

Plataforma Estatal de Cuidadores Principales

Plataforma Precarietat Laboral Sector Discapacitat

Plataforma de treballadores dels SIEs de Catalunya

Plataforma Yo sí te creo

PRISMA, asociación para la diversidad afectivo-sexual y de género, en Ciencia, Tecnología e Innovación

Regularización Ya

La Rosada Espai de Vida

Sabadell en defensa dels serveis públics

Servei Civil Internacional

Sindicat co.bas comissions de base

Sindicat d’habitatge de Vallcarca

Sindicat de Mares en la Diversitat Funcional

Sindillar-Sindihogar

Solidaritat obrera

Sororitat obrera

Sostre Cívic-Solterra

Stop Maremortum Sants, Hostafrancs i La Bordeta

SUDS

Tras la Manta

Teatracció

La Troca, escola comunitària de formació de persones adultes de Sants

USTEC

Les Vilaretes

Viure nou

Vocalia de dones AVV La Pau

Xarxa de Dones per la salut

Xarxa Feminista de Catalunya

Xarxa pel dret a cura

XES Barcelona (Xarxes Locals d’Economia Solidària de Barcelona)


Pulido León, Dolores;Ca la Dona

Ester Rocabayera i Jordan;La Intersindical

Felisa pradas plou;Ca la Dona

Elisa Covelo ;Associació Hèlia

Carme Ortega Armada;

Mercedes Muntañola Sanz;

Julià Juncadella, Maria Montserrat;Docents080

Carlos Gerona;Comissió Gent Gran 15M

Cervera Rodon Montserrat;

Maria Morón Martin ;Ca la Dona

Mirta Lojo Suárez;Xarxa feminista

Montserrat Benito Soriano;

Gómez Álvarez María José ;Sense organització

Bàrbara Ramajo Garcia;Bollos en Teoria

Andrea Gaetano;

García Aguado, Nieves;

Adan Maria;

Bea Antolínez ;

Sandra Casanova ; PAH Reus

Puyalto Gracia Lola;

Laura Sánchez ;

Ferreira Garcia -Ramos, Helena;

Lidia Sandalinas Félez ;Novembre Feminista

Bollos en teoria;

sílvia sansegundo ;

Cecilia Carrillo Navarrete ;Horts Comunitaris CMD

Eva Vela i Martínez ;

Magdalena Giménez Lemes ;

Alvira Latorre Merche;Xarxa Feminista

Carme Garcia Cisneros ;

Sílvia Aldavert Garcia;L’Associació Drets Sexuals i Reproductius

Barbara Biglia;URV

Dolors Comas d’Argemir;Universitat Rovira i Virgili

Maria Jesús López villora;Associació Esportiva Nyx

Dalmau Carreño, Yolanda;

Vallcorba Riera, Ioia;

Elena Moreno Gutierrez;Sostre Civic – Solterra

Martínez -Cava Carrasco Elia;Espai feminista

Montse Monzonís Díaz ;Descabellades

Olivencia Ayala, Anabel;

Chari Ronda;

Inés Pérez;

Imma Balaguer ;Feministes per la Independència

Roset Fabrega, Monyserrat;Ca la Dona

Gámez Serra Lydia;SI. Dono totalment soport

Llorens Serrano Clara;

Isidora Tealdo ;

Laura Ridríguez;Particular

Rafa Martín López ;Solterra – Sostre Cívic

Carmen Reguero Niso;

Josep Rubio Blanco;

Carmen García Vara;Ca la Dona

Foix Robert, Jordi;

Feliu Blanch , Enric;Marea Blanca de Catalunya

Aranda Puignau, Raquel;

Pulido leon;assemblea Feminista UB

Celia Ramón ;Independent

Caicedo Moreno melissa;

Caicedo Moreno Melissa;

Montse Muñoz Llorens ;

Alba Pocurull Canet ;

Rectoret Jordi, Ariadna;

Mirta Lojo;GT Educació feminista de Rosa Sensat

Anna Rectoret Jordi;

Sílvia Vibancos Rodriguez;

Andújar Chirleu Manuel ;Individual

Lojo MercedeS;

Susana Rodríguez ;

Victoria Columba ;TrasLaManta

Corrons Miralles Anna;

Maria Pujol Rectoret;

Carmen Merz García ;

Rosalia Garcia Mármol ;

Carmen Almendros Ortiz;

Torres Planells, Sonya;Llibertàries

Carlos D. Lozano ;

Miguel Ángel Cuello Márquez;memòria històrica de l’ exili republicà

Cielo Freire ;Grupo Libélulas

Lourdes Sánchez ;Sindicat d’Habitatge de Vallcarca

María José Carcelén Romero;Coordinadora Familiars de Residències 5+1

Xarxa de Dones per la salut ;Xarxa de Dones per la salut

Kristine Avlund;

Vallejo Fernandez, Maite;Aturem les guerres

Eva Victoria Oña ;

Almudena Urbano;Associació per la Pau i els Drets Humans Taula per Mèxic

Fernàndez i Lamelas,

Machú ara;Grup suport con vos

Ana ara sorribas ;Colectiu matagalpa

Sílvia Alberich Castellanos;F eministes indignades

Lorena Garrido ;

Carme;Comitè 8M Fort Pienc -Poblet -Dreta Eixample

Cuesta Sánchez Trinidad;Marea Blanca de Catalunya

Guiomar Rovira;

Sonia Herrera Sánchez ;

Sílvia Juventeny ;Lafede.cat – Organitzacions per a la Justícia Global

Bofill Poch Sílvia;Universitat de Barcelona

Tomasa Báñez Tello;

Clua Infante, Anna;UOC

Díez Jiménez, Mercè ;UAB

Xavier Oliver Martinez-Fornes ;

Glòria de Cruz;

Laura Mercader Amigó;

Cristina Larrea Killinger;Universitat de Barcelona

Pruna Francesch Susanna;Artista, mare i com tantes dones, moltes coses més

Leitao, Fabiana ;Nikosia

Gemma Orobitg;Universitat de Barcelona

Herena Coma Almenar ;Xarxa pel dret a cura

Amelia Campos Rios ;Associació més que cures

Muñoz Font Glòria;Grup de Suport “Con vos”

Rosa María Franquet ;PHA

Moreno, Sandra;RIPESS

Maria José González ;

Assumpta Barbens;IAC

Giner Aràndiga, Olga;

Navales Calvera, Núria ;Àmbar Associació contra el maltractament

Moure López María José ;

Núria Bou Torrent;

Raso Pló Maya Alejandra ;Furia Mexicana

Araceli Moure López ;Particular

Imma Jeremias Puig;

Gemma Pujol Capó ;Aturada

Francesca Ferrari Rebull;

Felisa San Andres Rubio;Vocalia Dones AVV La Pau

Claudia Massé Konig;Personal

Domingo Villalonga, Ana Maria;Pensionistes CCOO

Concepción ABuin Suarez;

Jokin Goiburu López de Munain ;Aupa’m

Olga Del Moral Jiménez ;

Serra Renom MTeresa;

Feministes per la Independència ;Feministes per la Independència

Imma Balaguer ;Feministes per la Independència

Casas Sitjas Olga;

Gemma Tudó Canals ;Fundació Salut plus

Eugenia ortiz antoranz ;Dones_Acció cultural de valldoreix

Montse Pérez Martinez ;

Núria Ribé Garcia;

Guerrero Robles Juanje;

Laura Serrano Cano ;

Gemma Arimon Mestres;Coral Me Too

Lidia Casanovas Abanco;Fil a l’agulla

Mayorga Sandra;Coral Performance #MeToo (Dona Cançó)

Roser Vicente Marín ;

Carolina Rubio Tomás ;CNDE

Oihana Mendiguren;Particular

Guasch Capell, Pep;Associació Catalana de Professionals de l’Antropologia (ACPA)

Colomer Criach Llum;

Mònica Bagan Casas;

Cecilia Jaques Querol

Leal Giraldo Mayerline Aconpaz

Sanchez Martos, Eva A.

Sabaté Muriel, Adriana

Assumpció Lluis pons Acció feminista Andorra

Fernàndez Flecha, Sílvia Acció Feminista d’Andorra

Rivero Cuesta Lucía Acció Feminista d’Andorra

Anna Truschenkova Martsuta

Tiago Botelho PRISMA, asociación para la diversidad afectivo-sexual y de género, en Ciencia, Tecnología e Innovación

Noe (

Jose Maria Casas Movimiento de psicólogas y psicólogos migrantes

Veronica Diaz Jimenez

Corina Albir

Rosa Maria Martínez Casado SIE BLANES

González Manchón, Clara Eugenia Marea Pensionista de Catalunya

Ester Balsells Ceballos

Gabriela Laura Frias Goytia Centro de Estudios sobre la Migracion la Discriminacion y el Racismo Institucional- CEMDRI

Joan Francesc Jerez Navidad Associació Digues

Cristina Mira Ateneu l’Estrella

López Martínez, Victòria La Troca

Júlia Coll Endavant OSAN

Ester Rocabayera La Intersindical

Marco Cánoves, Irma UOC

Cavaller, Victor freelance

Elena Bartomeu Universitat oberta de Catalunya

Imma Gandia USTEC

Milena Villena Mary Almena Cooperativa Feminista

Thais Roig Malapècora

Cano Flores, Montserrat. Títol personal

Helena Garcia Fil a l’agulla, SCCL

Marta Torruella Barraquer Associació de Cuidadors Familiars

Alfons Formariz Poza

Cabeza Charo

Marta Carrera Plans FAVB Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona

Dolset Manchó, Marina

Sanchez Fontsere Mar

Van Gorkom Fernández Agnès

Edna Rodríguez

Felipe Alba Invernot

Marta Carrera Plans

Joana Torrabadella Gallart

Silvia Fitó Hernández

Vergara Lopez Loren

Orellana Aranda, Araceli

Rosa Maria Miró Pelechà

Ester Herrera Garcia

Corominas Vima, Eudald

Josefa Almenar Fuentespina

Marta vidal

Mateo Garcia, Sònia

Rius Salvador, Ana

Soler Teruel Esther

Yolanda Villena Gil

Valcarcel Vernet Judit

Martos Garcia Pilar

Maria jose vilallonga rodero

Morcillo Gelabert, Anna

Bea Huber

Mireia Guitart

Noemi Llorca Paredes

Elisabet Massons

Clàudia Rodríguez

Ana mateo

Vilarasau Creus, Núria

Cano Nieto Mireia

Adriana Cabeceran Gratacós

María Alonso Espinosa

Parra Jounou, Iris

Romanello Gloria

Ramírez Meca, María

Roca Escoda, Mireia

Cerveto Vidal, Eva

Alsina Iglesias Cristina

Laia Saleta Perejoan

Canal de Torres, Alba

Esperanza Álvarez Álvarez

Eespuñes, Mercè Xarxa pel Dret a Cura

Martina Gurri

Farreny Justribó Josepa

Ros Cuevas, Ferran La Colla Cuidadora

Rosa Casas Villodre Associació Dhides

Anna Clavell Sala

Rosa Maria Canal i Codina

Corrons Miralles Anna

Carreras Postigo Victor Voluntari DHIDES

Recio Vinuesa Marta

Castilla Castilla, M Teresa

M. Lluïsa Lozano Raimí

Serra Ribes josepa

Anna Freixas Farré

Coromina Cabeceran, Júlia

Sierra Aznar Maria Mercedes

Garriga Salgado, Maria

Adelina Escandell Grases

Katuy Cruz

Elvira Perpinyà Brull

Jana Andrés Nadal

Quima Estrada i Duran

Alejandra Allonca Sánchez

Elena Carbonell Font

Muntané Méndez Mònica

López, Xavier

Millan Blanch, Claudia

Bodoque Puerta, Yolanda Universitat Rovira i Virgili

Nina Gonzalez Ajuntament d’Argentona

Casanovas Baques Pere

Cejudo Mata Catalina Teixit de Dones

Soronellas Masdeu, Montserrat

Joaquim Aguilar Oliveras

lafuerza torres ANNA

Alfons Formariz Poza

Marta Abuelo de Paz

Fernàndez Gálvez, Marisa

Coma Alsina Esther Sindicat de Mares en la Diversitat Funcional

Eva Salvador

Jordà Escolà XDC

Anna Matutano Ros

Andreu Bueren angels

Mia Balselks Font

Carme Martínez Ortega

Carbonell Font, Chantal

Mayor Puig Carolina

Montserrat ruiz muñoz

Susana Cejuela Bargalló

Sandra Ezquerra Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures de la Universitat de Vic

Mònica Mayor

Mònica Puig Secases

Pau Faus

Cristina Bajet

Montserrat Ventura Jané

Lourdes Tecchia Sotelo

Gimenez Raja,Ginette

Isis Sainz Planas

Torruella Barraquer Marta Associació de Cuidadors Familiars

Sabaté Carrové Xavier

Manuela Pérez Rodríguez

Sílvia Simó ABS Sagrada Família

Alseda graells miquel

Monika Pérez Garrido

Judith Hortet Piera

Maladry Mireille

Jaime Domingo Donate Garcia

Font, Jordi

Gutiérrez Mecías, Ester

Amapola López Fernández

Agustina Capare Devila Crew

Obradó Miquel, Maria del Mar

Aliart Nenesich, Mireia

Maymó Costa, Ada

Miriam Camps Mezquita Associació Utopia Barcelona

Pallàs, Maite

Vinyallonga Antich, M.Rosa

Elias i Boyé, Jaume

Consol Forch Calverol

Sáez Martínez, Paco

M Dolors Mancebo Viera

Llaràs Vilaplana Carme

Bergamo Margherita

Peñarroya Polo Alicia

Rubén Cereijo Téllez UB

Si vols donar suport al manifest de l’Assemblea8m, fes clic en aquest enllaç

Documents treballats a l’assemblea8m

La sanitat pública catalana

Resum de continguts treballats a l’assemblea

Documents sobre les cures

1. Intervenció de l’Amaia Pérez Orozco en la comissió de reconstrucció del Congrés
2. Comparecencia ante el grupo de trabajo de Políticas Sociales y Sistema de Cuidados

3. Aportació feminista al debat de la reconstrucció postcovid19. Hacia un sistema estatal de cuidados, Amaia Pérez Orozco

Documents del moviment feminista basc sobre el sistema públic de cures

4. 10 razones para ir a la huelga el 30 de noviembre … y una propina

5. Acuerdo social a favor de un derecho colectivo al cuidado

6. 30 noviembre 2023. Huelga feminista general